Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z mascarpone bez pieczenia jest błyskawiczne w przygotowaniu, niezwykle puszyste i lekkie. Z każdym kęsem po prostu rozpływa się w ustach, dlatego to wspaniały deser do popołudniowej kawy. W środku ciasta z mascarpone kryje się niespodzianka - pyszny kajmak, który zachwyci każdego, kto spróbuje deseru bez pieczenia.
Forma prostokątna do ciasta (ok. 25 x 25 cm)
No nie wiem jak Wy, ale ja do niedzielnej kawki uwielbiam przegryźć coś słodk...
Odsłon: 3001
Bardzo puszysta i zarazem wilgotna babka pomarańczowa zapraszam na przepis
Odsłon: 18565
Quiche z łososiem to propozycja na kolację lub przystawkę na ciepło, tym raze...
Odsłon: 7558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 703
To chyba moje ulubione jesienne bułeczki, chociaż można je zrobić nie tylko w...
Odsłon: 90
No nie wiem jak Wy, ale ja do niedzielnej kawki uwielbiam przegryźć coś słodk...
Odsłon: 3001
Bardzo puszysta i zarazem wilgotna babka pomarańczowa zapraszam na przepis
Odsłon: 18565
Quiche z łososiem to propozycja na kolację lub przystawkę na ciepło, tym raze...
Odsłon: 7558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 703
To chyba moje ulubione jesienne bułeczki, chociaż można je zrobić nie tylko w...
Odsłon: 90
Składniki
Ubij dobrze schłodzoną śmietankę. Dodaj cukier puder, a następnie po łyżce mascarpone i ciągle miksuj do wyczerpania składnika. Pod koniec ubijania wsyp usztywniacz (Śmietanfix lub Śnieżkę). Krem powinien być zbity, ale uważaj, żeby nie miksować zbyt długo, bo się zwarzy.
Dno kwadratowej formy o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż warstwą herbatników. Wyłóż na nią połowę masy śmietankowej, następnie kolejną warstwę herbatników. Na nich rozsmaruj masę kajmakową. Przykryj kolejną warstwą herbatników i resztką kremu (postaraj się, żeby wyrównać wierzch).
Posyp kakaem z wierzchu i wstaw do lodówki, aby deser się schłodził - na co najmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc). Szybkie ciasto z mascarpone bez pieczenia podawaj prosto z lodówki.